Week 1t/m3

Week 4 Week 5 Week 6 Week 7 Week 8 Week 9 Camping

Dagboek vanaf dag 3 t/m week 3

3 april 6 april 8 april

De pups groeien en ontwikkelen zich goed, het karakter van de pups is zich al aan het vormen, leuk hoor ze maken al kleine blaf geluidjes en leuke grom geluiden. Ze weten de weg al goed te vinden en krijgen al een aardig willetje.

Ze reageren goed op een aai en knuffel, ze vinden het fijn om gekriebeld te worden, als ze piepen en je geeft ze aandacht, kun je al merken dat ze dit fijn vinden, heel leuk hoe ze er op reageren.

Moeder heeft het er maar druk mee, dag en nacht neemt een bewakingscamera alles op wat moeder en pups doen. Door de nacht video terug te bekijken kun je zien hoe intensief de verzorging van de pups is. Slechts 15 min. per uur verlaat de moeder het nest om even een rustpauze voor zichzelf te nemen. Elk uur voedt en verzorgt ze de pups 45 min. lang, tijdens deze 45 min. rust moeder hond ook wel tussendoor maar blijft dan bij de pups slapen. Ook overdag blijft de voeding en verzorging hetzelfde als s'nachts. Tot nog toe heeft moeder voldoende melk en hoeft er nog niet bijgevoerd te worden.

12 april

2e week

 

Shakira geniet van haar pupjes, en ligt na het voeden heerlijk op haar rug naast de pupjes
17 april
Alweer een paar dagen verder, de oogjes zijn inmiddels open en de pups en moeder hebben allemaal een wormkuur gehad
Nu de oogjes open zijn gaan de pups al meer ondernemen, en heb ik de ingang met 10 cm verhoogt.
Opa en oma zijn op visite geweest, maar Kelly mocht niet in de buurt van de pupjes komen, maar opa en oma wel, die genoten van de kleine hondjes.
Week 3  
Nu de oogjes open zijn ontwikkelen de pups zich enorm snel, ze zoeken een plekje om te plassen en willen het nest schoonhouden. Om de pups op weg te helpen naar het zindelijk worden heb ik de kist in tweeŽn gedeeld.

Aan de ene kant het bedje en de andere kant het toilet.

We gaan de 3e week in en kijk eens hoe snel ze in de gaten hebben, dat ze op de krant moeten plassen.

Dit gaat goed, nu word het tijd om hun leefomgeving uit te breiden.

22 april gaan we de box in elkaar zetten, een lekkere puinhoop want ik was ook nog bezig met computers van 2, 1 te maken, dus uit elkaar gesloopte computers op de grond en op tafel en een box midden in de kamer, in elkaar zetten spijlen er uitzagen voor de ingang, toen gaas erlangs, want de pups konden er nog net doorheen. Het was dus een druk klus weekend. 
De pups gaan op avontuur, en hebben al snel door dat hun leefruimte weer groter is een een aparte ruimte hebben gekregen voor het plassen en voor het eten. Ze moeten wel over een drempel heen en moesten hier even aan wennen. Met hulp van een zacht verhooging-kje ging dat prima. Nu een paar dagen verder hebben ze al de gewoonte om na het slapen de box in te gaan om te plassen, en zo ook tijdens het spelen, gaan ze snel naar de box met kranten.als ze moeten plassen of een poepje doen.
23 april de eerste kennismaking met zelfstandig melk drinken, nou dat hadden ze snel in de gaten.

Schitterend hoe de pups op je stem reageren als je ze roept, kom maar puppy's, ze komen allemaal tegelijk en willen met z'n allen door het poortje.  

Om Shakira wat te ontlasten, is het voerschema om beurten, de ene keer bij kira en de andere keer zelfstandig melk drinken. Zo leren de pups spelenderwijs zelfstandig te worden, en dat gaat prima.

Ze gaan al verder op ontdekkingsreis en vinden nieuwe uitdagingen in hun speel en slaapruimte. 

De pups vinden de aandacht van de kinderen geweldig en stormen met z'n allen op Michel af.

Heerlijk gekriebeld worden en sabbelen aan de vingers.

Speelgoed zoals een flostouw en een tennisbal is helemaal te gek.
Even een poepje doen op de kranten De pupjes likken elkaar schoon na het melk drinken
        
Zaterdag gaan we de 4e week in en beginnen we met een beetje rijstepap toe te voegen aan de melk,
en krijgen ze weer een wormkuur.